Ελλάδα

Ηλικιωμένος θύμα απάτης και κλοπής από δήθεν γιο φίλο του

Με το πρόσχημα ότι είχε αφήσει κατά λάθος τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στο κλειδωμένο όχημα και δεν είχε να πληρώσει τον κλειδαρά που θα καλούσε να ανοίξει την πόρτα, χτύπησε ένας αλλοδαπός την πόρτα ενός ηλικιωμένου στην Ηγουμενίτσα και προσποιήθηκε ότι είναι γιος φίλου του.

Ο ανυποψίαστος ηλικιωμένος προσφέρθηκε να του δώσει δέκα ευρώ, όμως όσο ο αλλοδαπό έμεινε στο διαμέρισμα κατάφερε να ξαφρίσει ολόκληρο το πορτοφόλι του που είχε μέσα άλλα 45 ευρώ και προσωπικά έγγραφα, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Η κλοπή, που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί. Έτσι, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη και κλοπή υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ξάφρισαν ηλικιωμένο σε σούπερ μάρκετ

Με την πρόφαση ότι αναζητούσαν κάποια προϊόντα απασχόλησαν έναν ηλικιωμένο πελάτη μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι δυο Έλληνες, οι οποίοι “βούτηξαν” 200 ευρώ μέσα από την τσέπη του και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όμως, το μεσημέρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προσήχθησαν στην Ασφάλεια και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Δημοφιλέστερα

To Top