Οικονομία

Wall Street: Ήπια κέρδη για τους δείκτες μετά το 4ήμερο πτωτικό σερί

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street στην έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, έχοντας δώσει μάχη για να κερδίσουν το θετικό πρόσημο, μετά το αρνητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, και υπό τις πιέσεις που ασκούνται από τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία βρίσκονται σε υψηλό 16ετίας.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό και το ενδεχόμενο shutdown στην αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, αν συμβεί θα είναι «πιστωτικά αρνητικό» και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μικρή διάρκεια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 43 μονάδες ή 0,13% ανεβαίνοντας στις 34.006 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,4% και διαμορφώθηκε στις 4.337 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,45% στις 13.271 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να κλείσουν τον μήνα με τις μεγαλύτερες απώλειες του 2023. Ήδη ο S&P 500 έχει χάσει τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 4% και βρίσκεται καθ’ οδόν για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα απωλειών και τον χειρότερο μετά τον Δεκέμβριο.

Το ίδιο και ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 6%, ενώ ο Dow Jones σημειώνει μικρότερες απώλειες σε επίπεδο μήνα, καθώς αυτές αγγίζουν το 2%.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top