Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα αγωνίας στη Φθιώτιδα – Σε οριακό σημείο τα αναχώματα του Σπερχειού

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτυπά η Κακοκαιρία Elias και τη Στερεά Ελλάδα με τις αρχές να προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις περιοχών. Η αγωνία είναι έκδηλη για τον ποταμό Σπερχειό καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα αναχώματα του δεν θα αντέξουν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται και τις βραδινές ώρες.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvtwa2tnloip)

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα και οι κάτοικοι στη Λαμία έλαβαν μήνυμα 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι κάτοικοι από τα χωριά Σοφιάδα και Πετρίλια στο Δομοκό με μήνυμα που έχει αποσταλεί ήδη από το 112 καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προ το Νέο Μοναστήρι.

Η έντονη βροχόπτωση κυρίως στα ορεινά έχει μεταφέρει πολλά νερά σε τραυματισμένους χείμαρρους, με συνέπεια τα νερά να πολιορκήσουν τα χωριά και οι κάτοικοι καλούνται είτε να τα εγκαταλείψουν είτε να μετακομίσουν σε υψηλότερους ορόφους και να μην διατρέχουν κίνδυνο.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση 4 χωριών των Φαρσάλων, το Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, την Υπέρια και τον οικισμό Πυργάκια.

Στο κόκκινο ο Σπερχειός

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Τα αναχώματα στον ποταμό Σπερχειό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο. Οι προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς συνεχίζονται για σημειακή ενίσχυση των αναχωμάτων. Η ένταση των βροχοπτώσεων, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εξίσου μεγάλες είναι και οι αμφιβολίες για την αντοχή στα αναχώματα του ποταμού.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvty1le0jcpd)

Δημοφιλέστερα

To Top