Διεθνή

«Αλαλούμ» στο δεύτερο ντιμπέιτ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Απουσίαζε ο Τραμπ

Πυρά έναντι του «Ντόναλντ Ντακ»– όπως αποκάλεσε τον Τραμπ, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι-, εκτόξευσαν χθες οι επτά υποψήφιοι που έχουν βάλει πλώρη με τους Ρεπουμπλικανούς για τον Λευκό Οίκο στη δεύτερη τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλιφόρνια.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ήταν ο μεγάλος απών αλλά και το βασικό θέμα συζήτησης μ’ έναν εκ των υποψηφίων να τον αποκαλεί «Ντόναλντ Ντακ».

Οι επτά υποψήφιοι που διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έβαλαν τα δυνατά τους, αλλά απέτυχαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων με τον Τραμπ να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Τον επέκριναν δριμύτατα δύο από τους αντιπάλους του

Δύο από τους αντιπάλους του δισεκατομμυριούχου Τραμπ τον επέκριναν δριμύτατα για το ότι απείχε από το ντιμπέιτ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ινστιτούτου «Ronald Reagan Presidential Foundation» στην Καλιφόρνια.

Αναφερόμενος στον σύζυγο της Μελάνια Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, μίλησε με ειρωνεία κάνοντας λόγο για έναν «αγνοούμενο».

«Θα έπρεπε να βρίσκεται απόψε εδώ. Οφείλει να υπερασπιστεί την ιστορία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ντόναλντ Ντακ»

Από την πλευρά του, ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, άφησε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ απουσιάζει από τα ντιμπέιτ υπό τον φόβο να αντιμετωπίσει τους ψηφοφόρους ενώ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «Ντόναλντ Ντακ».

Με το βλέμμα στην κάμερα, ο Κρίστι είπε για τον εσωκομματικό του αντίπαλο: «Δεν είσαι εδώ απόψε επειδή φοβάσαι να βρεθείς εδώ για να υπερασπιστείς την ιστορία σου. Αποφεύγεις αυτά τα πράγματα».


Trump called 'Donald Duck' by Chris Christie during second GOP debate #Shorts

Ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος επί θητείας Τραμπ, επιτέθηκε με το… γάντι στο πρώην «αφεντικό του» για την επιθυμία του να συγκεντρώσει τις εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις εξουσίες των πολιτειών.

Δημοφιλέστερα

To Top