Ελλάδα

Κύπρος: Μπήκε σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο Moody’s

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την Κύπρο σε επενδυτική βαθμίδα.

Συγκεκριμένα η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου αναβαθμίζεται κατά δύο βαθμίδες, από “BBA1” σε “BAA2”. Ταυτόχρονα ο οίκος Moody’s αναθεώρησε την προοπτική της Κύπρου από σταθερή σε θετική.

Η αναβάθμιση, αναφέρει η ανακοίνωση, αντανακλά ευρείας βάσης, συνεχείς βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ της Κύπρου λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών, δημοσιονομικών και τραπεζικών μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2023, προβλέπεται στο 2,3% αναμένοντας σημαντική αύξησή του στο 2,8% για την επόμενη χρονιά.

Οι εξελίξεις, υποδεικνύει ο οίκος αξιολόγησης, καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας σε εξωτερικούς κραδασμούς όπως φαίνεται για παράδειγμα στο πλαίσιο της πανδημίας και της ρωσικής ειβολής στην Ουκρανία.

Η Κύπρια υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, χαρακτήρισε σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ την αναβάθμιση της Κύπρου από τους Moody’s ως απόδειξη της εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την δημοσιονομική ευθύνη της κυβέρνησης, στη σταθερότητα, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις.

Δημοφιλέστερα

To Top