Οικονομία

Συνάντηση κορυφής Ελλήνων και Κυπρίων εφοπλιστών

Βράδυ Παρασκευής και έξω από το ολοφώτιστο μέγαρο Cyprus Tower στην Κηφισιά υπήρχε μεγάλη κινητικότητα. Μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, συνοδευτικά, τροχονόμοι. Ήταν το μέρος συνάντησης εκπροσώπων του ελληνικού και κυπριακού εφοπλισμού με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών (CUS), ενώ στην εκδήλωση που ακολούθησε τιμώμενα πρόσωπα ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη διάρκεια της Γ.Σ. τέθηκαν επί τάπητος οι προκλήσεις της κυπριακής ναυτιλίας παρουσία Ελλαδιτών πλοιοκτητών και της Κύπριας υφυπουργού Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ενωσης Πλοιοκτητών, Ανδρέας Χατζηγιάννης και ο αντιπρόεδρος Πόλυς Β. Χατζηιωάννου ανέλυσαν τις πρακτικές δυσκολίες των ευρωπαϊκών αποφάσεων και των περιβαλλοντικών κανονισμών που επιβάλλει το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union Emissions Trading System – EU ETS).


επιχειρηματιες_2

Η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον Ανδρέα Χατζηγιάννη

O κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι η απόφαση για οριζόντια φορολόγηση των ρύπων στη ναυτιλία είναι χαράτσι εις βάρος της πλοιοκτησίας.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη ανέπτυξε στους πλοιοκτήτες τις στρατηγικές δράσεις για την ισχυροποίηση του κυπριακού νηολογίου, το οποίο αποδυναμώθηκε εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των κυρώσεων που ακολούθησαν. Διαβεβαίωσε δε για την ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να αναπτύξει περαιτέρω τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας.

Ακολούθησε δείπνο όπου διακρίναμε, μεταξύ άλλων, με αλφαβητική σειρά τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Γιώργο Κ. Αγγελόπουλο, τον Νίκο Βαφειά, τον Φραγκίσκο Κανελλάκη, τον δρα Ιωάννη Κούστα, τον Πάνο Λασκαρίδη, τον Θανάση Μαρτίνο, τον Μιχάλη Μποδούρογλου, τη Σεμίραμι Παληού, τον Πέτρο Παππά, τον Αριστείδη Πίττα, τον Γιώργο Προκοπίου, την Ιωάννα Προκοπίου, τη Μελίνα Τραυλού, τον Ανδρέα Τσαβλίρη, τον Γιώργο Τσαβλίρη, τον Κωστή Φραγκούλη, τον Ανδρέα Χατζηγιάννη, τον Πόλυ Βάσου Χατζηιωάννου, τον Πόλυ Λουκά Χατζηιωάννου.


επιχειρηματιες_3

Ο Πέτρος Παππάς με τη Μαρία Χατζηγιάννη

Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέας Χατζηγιάννης, δηλώντας αρχικά τον συγκλονισμό της ναυτιλιακής κοινότητας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις πληγές που άφησαν στο πέρασμά τους οι καταστροφικές πλημμύρες. Στη συνέχεια ανέφερε ότι «με αίσθηση καθήκοντος απέναντι στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανέλαβε δράση ώστε η ναυτιλιακή οικογένεια να συνεισφέρουμε το ποσό των 50 εκατ. ευρώ στους πληγέντες» και καταχειροκροτήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού.


επιχειρηματιες_4

Η Σεμίραμις Παληού με τον Ανδρέα Χατζηγιάννη

Δημοφιλέστερα

To Top