Επεισοδιακή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του Προϋπολογισμού, στην οποία παρέστη ο Παύλος Πολάκης ως υπερτομεάρχης του κόμματος.
Παύλος Πολάκης και Αλέξης Χαρίτσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους αναφορικά με την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος στην οικονομία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Δημοκρατία».
Ο νέος υπερτομεάρχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως ζήτημα ανεπαρκούς αντιπολίτευσης του κόμματος στο πεδίο των υπερκερδών που συσσώρευσαν οι μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας, οι οποίες λειτούργησαν ως καρτέλ τον προηγούμενο χρόνο, όπως είπε. Οι σαφείς αιχμές για «λάιτ» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Πολάκη δεν έμεινε αναπάντητη από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος, με τον Αλέξη Χαρίτση να σηκώνει τους τόνους και να απαντά στον Χανιώτη βουλευτή.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ πήρε κατευθείαν τον λόγο και θύμισε στον Παύλο Πολάκη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σηκώσει το ζήτημα των υπερκερδών με κάθε τρόπο, ενώ τον κάλεσε να δει και τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά το επεισόδιο, ο Αλέξης Χαρίτσης και μαζί η Εφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου εγκατέλειψαν την αίθουσα.
Διαψεύδουν Γ. Τσίπρας και Κουμουνδούρου
Ο νέος διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ερωτηθείς αν υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση των τομεαρχών είπε, μιλώντας στον Realfm 97,8 : «Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ήμουν παρών στην συνεδρίαση. Δεν έγινε τίποτα, έγινε ένας ουσιώδης διάλογος, ούτε καν έφτασε στα όρια αντιπαράθεσης σε καμία περίπτωση. Ούτε καν έντονο διάλογο δεν είχαμε. Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν υπήρξε επεισόδιο, δεν έγινε τίποτε απολύτως. Δεν αποχώρησαν στελέχη. Λόγω εργασιών της Βουλής άλλοι έρχονται πιο αργά, άλλοι φεύγουν πιο νωρίς. Τίποτε δεν έγινε. Το δημοσίευμα είναι ψευδές».
Πηγές της Κουμουνδούρου, επίσης, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τα δημοσιεύματα αυτά «επιστημονική φαντασία» τονίζοντας ότι «όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση».
Οι 16 βουλευτές που απέρριψαν την εισήγηση Κασσελάκη
Ας σημειωθεί ότι στις 6 Οκτωβρίου ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε το οργανόγραμμα του κόμματος και βρήκε απέναντί του μια συμπαγή ομάδα 16 βουλευτών που απέρριψαν τις προτάσεις του.
Το πρωτοφανές γεγονός να μην εγκρίνονται τα πρόσωπα που επιλέγει ο πρόεδρος του κόμματος που θα αναλάβουν τους ρόλους-κλειδιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έδειξε ότι κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρα θα ήταν η συνέχεια.
Με μόλις 28 ψήφους υπέρ και 16 λευκά εγκρίθηκε η πρόταση Κασσελάκη και ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη, διευθυντής της Κ.Ο. ο Γιώργος Τσίπρας και συντονιστής τομεαρχών ο Παύλος Πολάκης, που επέστρεψε πανηγυρικά, αφού λίγους μήνες πριν παρ’ ολίγον να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ανάμεσα στους 16 βουλευτές που καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη βρέθηκαν και ο Α. Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η Θεανώ Φωτίου.