Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Απέκτησαν πρόσβαση στο e-banking εταιρείας και σήκωσαν πάνω από 20.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες απάτης που έλαβαν χώρα στη Θέρμη κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023.

Ειδικότερα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά δέκα ημεδαπών (τέσσερεις γυναίκες και έξι άντρες) και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 21 έως 63 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών και σε δεδομένα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος:

– 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι ενεργούσε εκ μέρους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων ζήτησε τους κωδικούς e-banking πολίτη, με τους οποίους αποπειράθηκε να κάνει μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του παθόντα.

– 39χρονου Αλβανού, ο οποίος μέσω ψευδούς αγγελίας πώλησης οχήματος, που ανήρτησε στο διαδίκτυο, κατάφερε να αποσπάσει από παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.680 ευρώ.

– Έξι ημεδαπών, ηλικίας 26, 53, 50, 21, 26 και 21 ετών, οι οποίοι αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας με εξοπλισμό αρτοποιίας, μέσω κωδικών e-banking, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 21.319 ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Τέλος, με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, υπενθυμίζεται πως για την προστασία και την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών υπάρχουν σχετικές συμβουλές στο astynomia.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top