Οικονομία

Χατζηδάκης: Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Την οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν 

«Για να μη θεωρηθεί ότι γίνεται διάκριση εις βάρος αυτών που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, η μείωσή του θα είναι για όλους το ίδιο, 50%, και θα είναι για δύο χρόνια που θα παραμείνει το τέλος επιτηδεύματος», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxac8av1li69)

Η αρχική σκέψη ήταν ότι για όσους δηλώνουν πραγματικά εισοδήματα υψηλότερα από την ελάχιστη αμοιβή, θα εφαρμοζόταν άμεσα, από το 2024, μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50%, ενώ όσοι θα δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από την ελάχιστη αμοιβή, θα είχαν μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 25 %. Το τέλος επιτηδεύματος πρόκειται να καταργηθεί σε ορίζοντα διετίας.

Δεν θα ισχύει τεκμαρτό εισόδημα για όσους θέλουν να ελεγχθούν

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξήγησε παράλληλα τι σημαίνει ο όρος «μαχητό» τεκμήριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxac6pbvs5ip)

Δημοφιλέστερα

To Top