Αθλητισμός

Euroleague, Μακάμπι – Ρεάλ Μαδρίτης 70-99: Ισοπεδωτικοί Πρωταθλητές, δεν σταμάτησαν ούτε στο Βελιγράδι

Το αήττητο της Ρεάλ Μαδρίτης καλά κρατεί. Έφτασε σε διψήφιο αριθμό (10-0), με την ομάδα του Τσους Ματέο να μην σταματάει ούτε απέναντι στη Μακάμπι Τελε Αβίβ, στο αδειανό γήπεδο του Βελιγραδίου (99-70).

Η Ρεάλ είδε τον Έντι Ταβάρες να καθαρίζει το πρώτο ημίχρονο και τον Μάριο Χεζόνια να ανεβάζει ταχύτητα στο δεύτερο. Όποτε η Μακάμπι επιχειρούσε να μειώσει το σκορ και να γίνει ανταγωνιστική, η Ρεάλ έβγαζε ακόμη έναν.. άσο και ξέφευγε ξανά στο σκορ.

Μακάμπι – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ματς

Η Ρεάλ έβαλε… δύσκολα από την αρχή του αγώνα στην Μακάμπι. Φρόντισε γι’ αυτό ο Έντι Ταβάρες. Με μία κυρίαρχη εμφάνιση στο 1ο δεκάλεπτο, ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο (15π., 7/7 διπ., 1/1 βολή) βοήθησε τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ.

Από το 12-13, με τον Τζος Νίμπο να μειώνει για τους Ισραλινούς, η Ρεάλ πέτυχε 10 αναπάντητους πόντους (12-23), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με επί μέρους 9-23 (21-36).

Η ομάδα του Τσους Ματέο, μολονότι ο Ταβάρες πέρασε στον πάγκο, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Και πως να μην το κάνει, αφού είχε 16/20 δίποντα, καλύπτοντας τα 4/21 τρίποντα.

Η Μακάμπι με αιχμή τον Νίμπο έκανε την αντεπίθεσή της, κατάφερε να μειώσει μέχρι τους 9 πόντους (41-52). Αλλά με την έναρξη της 3ης περιόδου, ο Ταβάρες επέστρεψε στο σκοράρισμα, ενώ είχε βοήθεια από τον Μάριο Χεζόνια.

Την ώρα που η Μακάμπι έδειχνε… σφιγμό (54-60) με καλάθι του Γουέμπ, η Ρεάλ ήρθε να θυμίζει ποια ομάδα είναι στην 1η θέση και αήττητη: Σερί 9-0 και το σκορ έγινε 54-69.

Μόλις ξεκίνησε η 4η περίοδος, οι Μαδριλένοι… στρογγύλεψαν τη διαφορά στους 20 (56-76) και το παιχνίδι μέχρι το φινάλε ήταν διαδικαστικό. Μάλιστα, το χάσμα έφτασε στους 30, δύο λεπτά πριν από το φινάλε (66-96) με τους βασικούς στον πάγκο της Ρεάλ να έχουν τη διάθεση για… πηγαδάκια και γέλια.

Δημοφιλέστερα

To Top