Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 υποστηρίζουν την επέκταση της εκεχειρίας

Μια δήλωση που εκδόθηκε εξ ονόματος των υπουργών Εξωτερικών της G7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ) υποστήριξε τις συνεχιζόμενες διεθνείς προσπάθειες για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα, λέγοντας ότι η τρέχουσα παύση ήταν «ένα κρίσιμο βήμα προς την επιστροφή όλων των εναπομεινάντων ομήρων στο σπίτι και την αντιμετώπιση του πλήρους εύρους της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα».

«Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ανθρωπιστική υποστήριξη για τους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, καυσίμων και ιατρικών προμηθειών», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Υποστηρίζουμε την περαιτέρω παράταση αυτής της παύσης και τις μελλοντικές παύσεις όπως απαιτείται για να καταστεί δυνατή η κλιμάκωση της βοήθειας και να διευκολυνθεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Οι υπουργοί Εξωτερικών κάλεσαν επίσης τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης να σταματήσουν τις επιθέσεις σε αμάχους «και τις απειλές για τις διεθνείς ναυτιλιακές λωρίδες» μετά την κατάσχεση ενός πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δημοφιλέστερα

To Top