Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έδωσε στο Ισραήλ κατάλογο των ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα

Η λίστα με το έκτο γκρούπ ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν δόθηκε στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις οικογένειες, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη έκδοση ομήρων που απελευθερώνονται από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της επιπλέον παράτασης της εκεχειρίας που αν δεν ανανεωθεί τελειώνει απόψε. Η ομάδα που έκανε την πρώτη συμφωνία των τεσσάρων ημερών είναι ήδη σε εκ νέου διαβούλευση, Μοσάντ με CIA και Κατάρ, και αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα υπάρξει νέα παράταση και με ποιους όρους.

Οι διαπραγματευτές πιστεύουν ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες και παιδιά στην αιχμαλωσία της Χαμάς για να παραταθεί η εκεχειρία κατά δύο επιπλέον ημέρες προτού η συζήτηση στραφεί σε άνδρες και ομήρους στρατιώτες, είπε πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις στη Ντόχα, ανάμεσα σε αξιωματούχους που εκπροσωπούν το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αίγυπτο. 

Στο Ισραήλ ο 12 όμηροι, στη Δυτική Όχθη οι 30 Παλαιστίνιοι

Μια άλλη ομάδα 12 ομήρων, αποτελούμενη από 10 Ισραηλινούς και δύο Ταϊλανδούς πολίτες, απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την Τρίτη. Παράλληλα τριάντα Παλαιστίνιοι αποφυλακίστηκαν και επέστρεψαν στη Δυτική Όχθη.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ότι οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν πρόσφατα βρίσκονται επί του παρόντος εντός ισραηλινού εδάφους.

Δημοφιλέστερα

To Top