Ελλάδα

Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Η διάταξη, όπως ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα ενταχθεί στο πακέτο μέτρων για τη δικαιοσύνη. Το αυτεπάγγελτο στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών είχε καταργηθεί πριν από τρία χρόνια.

Παράλληλα προβλέπεται ότι για ποινές πάνω από τρία χρόνια όλοι θα μπαίνουν φυλακή για ένα διάστημα.

Ίδρυση χώρων που θα κρατούνται όσο έχουν καταδίκες με μικρές ποινές

Ο κ. Φλωρίδης εξήγγειλε ευρύ πρόγραμμα της κυβέρνησης για ίδρυση χώρων όπου θα κρατούνται εκείνοι που θα έχουν καταδίκες με μικρές ποινές.

Παράλληλα προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών για πολλά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί και τα βαριά τροχαία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιμένει ότι οι δίκες θα πρέπει να γίνονται γρηγορότερα, με περιορισμό των αναβολών σε μία, πρόστιμα στους δικομανείς και συντόμευση πολλών δικαστικών διαδικασιών.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας επίσης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του συστήματος ώστε προχωρήσει στην πράξη ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας για τους καταδικασμένους σε ποινές ως τρία χρόνια καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα με 1500 φορείς, νοσοκομεία, ιδρύματα, δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσουν καταδικασμένους.

Δημοφιλέστερα

To Top