Διεθνή

Η Κίνα επαναφέρει τις μάσκες μετά τη μυστηριώδης πνευμονία που «χτυπάει» κυρίως παιδιά

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Ευρώπης μετά την υιοθέτηση αυστηρότατων μέτρων στην Κίνα, αυτή τη φορά, για τον έλεγχο μιας μυστηριώδους μορφής πνευμονίας από την οποία έχουν προσβληθεί χιλιάδες πολίτες.

Πολλοί εξ αυτών νοσηλεύονται με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, σχολιάζει το CNN, επαναφέρει τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις μετά το ξέσπασμα επιδημίας της πνευμονίας- αίνιγμα που προσβάλλει κυρίως παιδιά.

Η λήψη έκτακτων μέτρων γίνεται περίπου τέσσερα χρόνια μετά την επέλαση της πανδημίας της νόσου Covid που εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα όπως lockdown, τηλεργασία, εκπαίδευση εξ αποστάσεως και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η Κίνα επαναφέρει τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις την ώρα που τα social media έχουν κατακλυστεί με βίντεο και εικόνες που απεικονίζουν πολίτες με μάσκες να περιμένουν, ο ένας πάνω στον άλλον, στα επείγοντα περιστατικά πολλών νοσοκομείων.

Υπό τον φόβο να ξεσπάσει μια νέα πανδημία στη γηραιά ήπειρο, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή για προληπτικούς λόγους.

Εκατοντάδες κρούσματα στη βόρεια Κίνα

Στα βόρεια της χώρας, όπως στο Πεκίνο και την πόλη Λιαονίνγκ, έχει καταγραφεί εντυπωσιακά υψηλός αριθμός κρουσμάτων της ασθένειας ενώ όπως μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ, σε πολλά νοσοκομεία διακομίζονται παιδιά με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα.

Δημοφιλέστερα

To Top