Ελλάδα

Κύπρος: Οι Τούρκοι αρνούνται να τερματίσουν την παραβίαση της νεκρής ζώνης στον Άγιο Δομέτιο

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP) στη Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως δεν σημειώθηκε κάποια αλλαγή από χθες, σε σχέση με εξελίξεις στην νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου κοντά στη Λευκωσία, σημειώνοντας ότι η ειρηνευτική δύναμη συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές για αποτροπή περαιτέρω εντάσεων και διατήρηση του status quo στην περιοχή. Οι ειρηνευτές του ΟΗΕ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, μετά το συμβάν που προκλήθηκε με την τοποθέτηση, από τους Τούρκους, περιστρεφόμενης κάμερας και κεραίας σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, γνωστό ως «Σπίτι της Μαρίας» στη νεκρή ζώνη. Οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως αισθάνονται ανασφάλεια καθώς, χθες εμφανίστηκαν στη νεκρή ζώνη, Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και έκαναν εργασίες ηλεκτροδοτώντας το σπίτι.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε χθες ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερώσει την Κυβέρνηση ότι θα αποκατασταθεί η κατάσταση πραγμάτων στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, σημειώνοντας ότι αν δεν αποκατασταθεί, έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν, αλλά δεν θα δημοσιοποιηθούν.


agios_dometios_spiti

Δημοφιλέστερα

To Top