Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελεύθερη από τη Χαμάς και η δεύτερη όμηρος με αμερικανική υπηκοότητα

Ελεύθερη είναι και η δεύτερη όμηρος με αμερικανική υπηκοότητα που την κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα, επιβεβαίωσε και ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την απελευθέρωση των 10 Ισραηλινών και 4 Ταϊλανδών ομήρων, δήλωσε ότι η Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι ήταν μεταξύ εκείνων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα.

«Η Λιάτ Μπεϊνίν Ατζίλι είναι ασφαλής στην Αίγυπτο, έχει περάσει τα σύνορα», είπε ο Μπάιντεν. «Μίλησα με τη μητέρα και τον πατέρα της και είναι πολύ ευγνώμονες και τα πράγματα πάνε καλά. Σύντομα θα είναι σπίτι με τα τρία της παιδιά».

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ανάμεσα στους 10 ομήρους που απελευθερώθηκαν την Τρίτη βρίσκονταν και  πέντε με διπλή υπηκοότητα — Ολλανδίας (1), Γερμανίας (3) και ΗΠΑ (1).

Η Ουάσιγκτον δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι οκτώ έως εννέα Αμερικανοί κρατούνται στη Γάζα.

H 49χρονη Ισραηλινοαμερικανή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είναι η δεύτερη επιτυχημένη απελευθέρωση Αμερικανού ομήρου από την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η Μπεϊνίν και ο σύζυγός της, Αβίβ Ατζίλι, αγνοούνται μετά την επίθεση στο κιμπούτ τους από τη Χαμάς, σύμφωνα με τον πατέρα της.

Δημοφιλέστερα

To Top