Διεθνή

Η Τουρκία ψήφισε υπέρ της παράτασης της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη

Η Ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ψήφισε σήμερα υπέρ της παράτασης – για ακόμη δύο χρόνια, ξεκινώντας από τις 2 Ιανουαρίου του 2024 – της ισχύος του προεδρικού διατάγματος για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη.

Το προεδρικό διάταγμα για την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη είχε ψηφιστεί αρχικά στις 2 Ιανουαρίου 2020.

«Η συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός και της διαδικασίας πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη και η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, έχουν μεγάλη σημασία για την Τουρκία», σημειώνεται στο διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι κίνδυνοι και οι απειλές που ανακύπτουν από τη Λιβύη εξακολουθούν να υφίστανται για την Τουρκία. Σε περίπτωση επανέναρξης των επιθέσεων κατά της νόμιμης κυβέρνησης, τα συμφέροντα της Τουρκίας τόσο στη λεκάνη της Μεσογείου όσο και στη Βόρεια Αφρική θα επηρεαστούν αρνητικά», σύμφωνα με το ίδιο κείμενο στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «η αποτροπή της επανάληψης των συγκρούσεων έχει σημασία προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των στρατιωτικών και πολιτικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Δημοφιλέστερα

To Top