Διεθνή

Τουρκία: Επανεξελέγη μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Η Τουρκία επανεξελέγη μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στις εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 33ης Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού στο Λονδίνο.

“Η Τουρκία, η οποία εκλέγεται μέλος σε όλες τις εκλογές του Συμβουλίου που διεξάγονται κάθε δύο χρόνια από το 1999, όταν ήταν υποψήφια για πρώτη φορά, θα συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένο τρόπο στο έργο του ΙΜΟ χάρη στις δυνατότητες και την εμπειρία της στον τομέα της ναυτιλίας” αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός – είναι ο εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών με ευθύνη για την ασφάλεια και την ασφάλεια της ναυτιλίας και την πρόληψη της θαλάσσιας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία. Το έργο του ΙΜΟ υποστηρίζει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Συνέλευση του ΙΜΟ συνεδριάζει για την 33η σύνοδό της από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2023 και είναι ανοιχτή και στα 175 κράτη μέλη και στα τρία συνδεδεμένα μέλη.

Η 33η Συνέλευση θα εκλέξει τα στελέχη της: έναν Πρόεδρο, δύο Αντιπροέδρους και Προέδρους και Αντιπροέδρους των Επιτροπών της Συνέλευσης και ένα νέο 40μελές Συμβούλιο για τη διετία 2024-2025

Η Ελλάδα είναι μέλος της και μέσα στα 10 κράτη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παροχή διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Δημοφιλέστερα

To Top