Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς κρατά νεαρές γυναίκες που απήχθησαν από το μουσικό φεστιβάλ Nova, λέει ο IDF

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Χαμάς συνεχίζει να κρατά πολλές γυναίκες 20 και 30 ετών ως ομήρους στη Γάζα και αρκετές από αυτές απήχθησαν από το μουσικό φεστιβάλ Nova, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Στις διαπραγματεύσεις ομήρων την Πέμπτη και τις ώρες μετά την επανέναρξη των μαχών, η Χαμάς επέμεινε ότι δεν είχε άλλες γυναίκες ομήρους για να απελευθερωθούν, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες από τις υπόλοιπες γυναίκες που βρίσκονται στα χέρια της θεωρούνταν μέρος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την πιθανή απελευθέρωση γυναικών ομήρων. Ένας αποδεκτός κατάλογος ομήρων, ανέφεραν πηγές, θα οδηγούσε σε νέα παύση των μαχών.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι ανάμεσα στους 136 ομήρους υπάρχουν 17 γυναίκες και παιδιά.

«Οι IDF δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους να φέρουν τους ομήρους πίσω στην πατρίδα τους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ.

Μόλις απελευθερωθεί η τελευταία ομάδα γυναικών, οι παράμετροι των διαπραγματεύσεων θα στραφούν σε άλλους ομήρους: άμαχους άνδρες, καθώς και στρατιωτικούς εφέδρους, ανέφεραν δύο πηγές.

Δημοφιλέστερα

To Top