Αθλητισμός

Euro 2024: Live η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης (19:00, ΕΡΤ1)

Από την τελευταία φορά που η Εθνική ποδοσφαίρου βρέθηκε σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχουν περάσει 11 χρόνια (2012, Πολωνία), αλλά ακόμη και μετά τον αποκλεισμό μας από τον προκριματικό όμιλο (τρίτοι πίσω από Γάλλους, Ολλανδούς) έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία τον Μάρτιο.

Εκεί όπου στα play off του UEFA Nations League θα παίξουμε την τελευταία μας ζαριά (23/3 με Καζακστάν κι εφόσον περάσουμε τότε αντιμετωπίζουμε στις 26/3 στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο).

Μέχρι τον Μάρτιο υπάρχει αρκετός χρόνος, ωστόσο σήμερα θα μάθουμε τους πιθανούς μας αντιπάλους σε περίπτωση πρόκρισης στα γήπεδα της Γερμανίας (14/6-14/7/2024) με την κλήρωση να πραγματοποιείται στην αίθουσα συναυλιών «Elbphilharmonie», παρουσία 11 θρύλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι ο αριθμός δεν έχει να κάνει με την… ενδεκάδα, αλλά με τον αριθμίό των χωρών που έχουν κατακτήσει το Euro και η κάθε μια θα έχει τον εκπρόσωπο της.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Άγγελος Χαριστέας, πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην πορεία μας προς την κατάκτηση του τίτλου το μακρινό 2004.

Τι ισχύει για τη διαδικασία

Η Γερμανία ως διοργανώτρια και άλλες 20 ομάδες, οι δύο πρώτες σε κάθε έναν από τους δέκα ομίλους των ευρωπαϊκών προκριματικών – έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στη σημερινή κλήρωση ενώ άλλες 12 ομάδες (από τα ισάριθμα φάιναλ φορ των τριών κατηγοριών του UEFA Nations League) διεκδικούν τα τρία τελευταία εισιτήρια.

Τα ζευγάρια των play-offs:

Μονοπάτι Α
Ημιτελικοί (21/3/2024)

Πολωνία-Εσθονία

Δημοφιλέστερα

To Top