Διεθνή

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε από το διαδίκτυο παλτό βρετανικής φίρμας.

Αυτό δείχνει ότι πιθανότατα το παλτό που αγόρασε είναι προϊόν καταναγκαστικής εργασίας από κρατούμενους σε φυλακές.

Την αγορά, όπως σημειώνει ο Guardian, είχε κάνει γυναίκα από το Ντερμπισάιρ. Όταν παρέλαβε το παλτό της φίρμας Regatta στις 22 Νοεμβρίου, ένιωσε ότι κάτι υπήρχε μέσα στο δεξί μανίκι που εμπόδιζε τον αγκώνα της.

Όταν έκοψε το παλτό για να βρει το αντικείμενο, ανακάλυψε κάτι που έμοιαζε με ταυτότητα φυλακής. Είχε τη φωτογραφία ενός άνδρα που φορούσε στολή κρατουμένου και στεκόταν μπροστά σε γραμμές που μετρούσαν το ύψος του. Υπήρχε ακόμη και το όνομα μιας φυλακής στην Κίνα.

Η κάρτα ήταν μέσα σε πλαστική θήκη που είχε ανάγλυφα χαραγμένες τις λέξεις: «Παράγεται από το Γραφείο Φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η ετικέτα πάνω στο παλτό έγραφε πάντως ότι το ένδυμα κατασκευάστηκε στη Μιανμάρ.

«Δεν το περιμένεις αυτό από την Regatta. Είναι μια βρετανική μάρκα που βάζεις τα παιδιά σου στα ρούχα τους. Σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά άβολα και δυσάρεστα», δήλωσε η γυναίκα, η οποία δεν επιθυμεί να κατονομαστεί.

Η γυναίκα έστειλε μια φωτογραφία της ταυτότητας στην εξυπηρέτηση πελατών της Regatta, ο υπάλληλος της οποίας οποίας απάντησε: «Ουάου, αυτό είναι πρωτοφανές».

Ο εκπρόσωπος της Regatta αρνήθηκε ότι πρόκειται για ταυτότητα φυλακής. «Είναι κινεζική ταυτότητα εργασίας, από το εργοστάσιό μας στην Κίνα. Αλλά έχετε δίκιο, μοιάζει με ταυτότητα φυλακής», είπε και ζήτησε από τη γυναίκα να πετάξει την ταυτότητα.

Δημοφιλέστερα

To Top