Διεθνή

Νετανιάχου για τις πληροφορίες ότι το Ισραήλ γνώριζε πως η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση: Δεν υπήρξε συνωμοσία

Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί έως ότου «όλοι οι στόχοι του επιτευχθούν» συγκεκριμένα η καταστροφή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς να συνεχίσουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις οι οποίες ήταν καίριες για τα επιτύχουμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα» πρόσθεσε, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκπνοή, το πρωί της Παρασκευής, της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την επανάληψη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, κυρίως βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαντώντας σε ερώτηση, υπογράμμισε ότι η συμφωνία εκεχειρίας προέβλεπε ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα επισκεπτόταν όλους τους ομήρους, αλλά η Χαμάς αρνείται να το επιτρέψει.

Παράλληλα, ρωτήθηκε σχετικά με αυτό που ο δημοσιογράφος είπε ότι είναι μια ευρέως διαδεδομένη «θεωρία συνωμοσίας» ότι πολλοί άνθρωποι στις υπηρεσίες ασφαλείας γνώριζαν εκ των προτέρων τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν υπήρξε καμία συνωμοσία. Υπάρχουν ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν -τι συνέβη, πώς συνέβη- κι αυτά θα συζητηθούν στο τέλος του πολέμου. Όχι τώρα. Σίγουρα δεν υπήρξε συνωμοσία» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Δημοφιλέστερα

To Top