Διεθνή

Ισραήλ κατά Τουρκίας: «Να φιλοξενήσετε εσείς τους τρομοκράτες της Χαμάς» – Η απάντηση της Άγκυρας

Νέα κόντρα ξέσπασε το Σάββατο (2/12) μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας μετά από την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν στο X.

«Θα απελευθερώσουμε τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής. Είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας τους τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Η απάντηση από την Τουρκία

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε ότι η χρήση «ωμής βίας εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια δύναμη κατοχής δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα».

«Όπως δείχνει η ιστορία της σύγκρουσης, όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές τους ελευθερίες, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα συναντήσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την υλοποίηση των συλλογικών και ατομικών τους δικαιωμάτων. Στον πυρήνα του σημερινού προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική νοοτροπία και οι κατασταλτικές ενέργειες που αγνοούν πλήρως το δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οικουμενικές αρχές. Η ωμή βία εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια κατοχική δύναμη δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα» υπογράμμισε ο Oncu Keceli.

Δημοφιλέστερα

To Top