Αθλητισμός

Μπάνε Πρέλεβιτς: Ο «εκτελεστής» που σούταρε υπέροχα – Η αυτοβιογραφία του

Η μυθιστορηματική ζωή του Σέρβου μπασκετμπολίστα, Μπάνε Πρέλεβιτς μέσα από τη δική του αφήγηση ξεδιπλώνεται στο βιβλίο «Η δύναμη της ήττας» που ακολουθεί την πορεία του στο παρκέ.

«Με λένε Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς αλλά όλοι με φωνάζουν “Μπάνε”. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του Βελιγραδίου. Μου άρεσε πάντα να σουτάρω και αυτό το έμαθα καλά-έμαθα να κάνω κι άλλα καλά, αλλά ο κόσμος με θυμάται για τα μεγάλα σουτ που πήρα. Κάποια τα έβαλα, κάποια τα έχασα…».

Η εισαγωγή του Σέρβου μπασκετμπολίστα στην αυτοβιογραφία του -αν και ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει το βιβλίο του αυτοβιογραφικό- είναι αρκετά χαρακτηριστική.

Γεννημένος «δολοφόνος» μέσα στα παρκέ, είναι υπεύθυνος για πολλά σουτ της τελευταίας στιγμής που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του και μας έκανε αρκετές φορές να αναφωνούμε «τι έβαλε ο άνθρωπος».

Από τον Ερυθρό Αστέρα μέχρι τα παρκέ της Α1, τον ΠΑΟΚ όπου μεγαλούργησε, την Βίρτους Μπολόνια και την ΑΕΚ, ο Μπάνε άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ως ένας τεράστιος σουτέρ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα, δεν έχει καταρριφθεί το ρεκόρ τριπόντων από έναν παίχτη σε αγώνα που κατέχει, όταν ευστόχησε δέκα φορές σε δεκα τέσσερις προσπάθειες.

«Ίσως να απορεί κανείς που επέλεξα για τίτλο του βιβλίου μου το “Η δύναμη της ήττας”» γράφει ο μεγάλος αυτός παίχτης τονίζοντας: «Πιστεύω βαθιά ότι οι ήττες μας είτε στο γήπεδο είτε οπουδήποτε αλλού μας καθορίζουν. Μας αλλάζουν, μας ωριμάζουν, μας μεταμορφώνουν. Η ήττα είναι ο πιο χρήσιμος σύμμαχος στην προσπάθεια μας για να γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε…»


bane-prelevic-_3_

Η αρχή, ο Ντράζεν και η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που κυκλοφόρησε από την MVPublications ο Μπάνε πηγαίνει από το χθες στο σήμερα, χωρίς πολλές φορές να κρατάει χρονολογική σειρά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Δημοφιλέστερα

To Top