Αθλητισμός

Stoiximan Basket League, Μαρούσι – Άρης 84-89: Στάθηκε όρθιος στον Άγιο Θωμά – Δείτε τα γκολ

Οι «κίτρινοι» ένιωθαν την ανάγκη διακοπής του αρνητικού σερί και το απέδειξαν με την απόδοσή τους στο κλειστό του Αγίου Θωμά σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο ουδέποτε έχασε το προβάδισμα και μάλιστα έφτασε να προηγηθεί με διαφορά έως και 21 πόντων.

Ωστόσο το Μαρούσι μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους, 90’’ πριν το φινάλε αλλά οι «κίτρινοι» κράτησαν την ψυχραιμία τους και δεν πέταξαν στα σκουπίδια την προσπάθειά που είχε προηγηθεί.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxev23xw9z61)

Ο αγώνας: Μαρούσι – Άρης
Ο Γιάννης Καστρίτης είδε τον Ρόνι Χάρελ να τραυματίζεται έπειτα από τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα του αγώνα (σ. σ. παρά το τράβηγμα, επέστρεψε στο παρκέ) φωνάζοντας στους διαιτητές για φάουλ, όπως όμως και την ομάδα του να είχε ρυθμό στην επίθεση. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 2-10 (2’) αλλά και με διαφορά 15 πόντων (12-27, 9’) σκοράροντας κυρίως από κοντινή απόσταση, αξιοποιώντας την κακή άμυνα των γηπεδούχων. Οι τελευταίοι κρατήθηκαν στο παιχνίδι (15-27, 10’) λόγω του Σακούρ Τζούστον. Το πρόβλημα για τον Άρη στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν τα πολλά φάουλ που του καταλογίστηκαν καθώς οι ΝτεΣόουζα, Γκάλινατ, Μπλούμπερς είχαν από δύο. Το δε Μαρούσι δεν αξιοποίησε τις βολές που εκτέλεσε (3/9).

Ο Μπρίσκοου ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των γηπεδούχων και ο «υπεύθυνος» του 6-0 σερί στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου (21-27). Ο Άρης αντέδρασε και πάλι μέσα από τους πόντους στον αιφνιδιασμό (23-33, 14:30). Καθώς ο Σόουζα χρεώθηκε με τρίτο φάουλ μόλις επέστρεψε στο παρκέ και ο Μπάνκστον επίσης ήταν στον πάγκο για τον ίδιο λόγο, το Μαρούσι πέρασε μπάλες στον Ραντούλιτσα κι αυτός τελείωσε όλες τις φάσεις (28-35, 17’), καθώς δεν είχε αντίπαλο, φθάνοντας στους 13 πόντους στο ημίχρονο. Εκεί, ο Άρης και πάλι άντλησε πόντους μέσα από τα κλεψίματα των παικτών του Άρη και τους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (34-44ημ.).

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας οκτώ σερί πόντους διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (44-56, 24’) ενώ το Μαρούσι κρατήθηκε λόγω των πόντων του Ραντούλιτσα. Ο Άρης διατήρησε όμως τον έλεγχο, βρήκε ένα μεγάλο σουτ από τον Ρόνι Χάρελ και η διαφορά για πρώτη φορά πήγε στο +16 (46-62, 26’) και στο +21 (51-72) έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μπλούμπεργκς. Το 4ο φάουλ του Αϊζάια Μπίσκοου ήταν το πρόβλημα που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Γιώργος Λημνιάτης (σ. σ. τον ίδιο αριθμό φάουλ είχαν οι ΝτεΣόουζα, Μπάνκστον για τον Άρη) στο τέλος της περιόδου (53-72).

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου το Μαρούσι έκανε την τελευταία προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι. Ο δε Καστρίτης είδε τον Γκάλινατ να μπαίνει στην επικίνδυνη ζώνη με τέσσερα φάουλ καθώς ένα αμυντικό φάουλ «μετατράπηκε» σε δικό του επιθετικό και στη συνέχεια χρεώθηκε και με flopping. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 60-72 (32’). Σ’ εκείνο το σημείο το Μαρούσι έχασε τον Ραντούλιτσα καθώς είχε ενοχλήσεις στα πλευρά. Ένα απίστευτο τρίποντο του Χιλ κι ένα καλάθι του Μπρίσκοου (66-75, 35’) έδωσαν ελπίδα στους γηπεδούχους.

Η αντίδραση του Άρη δεν ήταν υποδειγματική, απλά έκοψε τον ρυθμό των γηπεδούχων (72-81, 38’). Δεν είχε όμως συνέχεια. Ένα τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων για να ακολουθήσει ένα έμμεσο τρίποντο του Χιλ μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις πόντους (78-81), 90’’ πριν το τέλος. Δύο εύστοχες βολές του Κατσίβελη και μια άστοχη του Χάρελ σε συνδυασμό με μια καλή άμυνα του Άρη και καλάθι του Καρ στο ανοιχτό γήπεδο (79-85). Δύο τρίποντα των Γιαννόπουλου, Μπρίσκοου κράτησαν την ελπίδα ζωντανή για τους γηπεδούχους αλλά ο Κατσίβελης… τελείωσε το παιχνίδι από τη γραμμή των βολών

Δημοφιλέστερα

To Top