Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

«Ο Ισραηλινός Στρατός επαναλαμβάνει και επεκτείνει τη χερσαία επιχείρηση εναντίον των προπυργίων της Χαμάς σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους αμάχους να εγκαταλείψουν μεγάλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού γειτονιών στα νότια τμήματα του θύλακα, μετά την επανέναρξη της στρατιωτικής τους επίθεσης εκεί. Χθες ο Ισραηλινός Στρατός κάλεσε τον κόσμο να εκκενώσει αρκετές περιοχές νοτιοανατολικά του Χαν Γιουνίς, μια πόλη στη νότια Γάζα όπου πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες και τους ζήτησε να κινηθούν νοτιότερα.

Ο Χαγκάρι υπογράμμισε επίσης “τη σημασία της αεροπορικής βοήθειας που παρέχεται από την Πολεμική Αεροπορία στις επίγειες δυνάμεις”, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον αρχηγείων τρομοκρατών, εγκαταστάσεων κατασκευής όπλων, σήραγγες τρομοκρατίας και τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων περιορίζουν τις απειλές κατά της επίγειας επιχείρησης.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως ο IDF διεξήγαγε περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από σχεδόν δυο μήνες. Από την άλλη, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, έχουν εκτοξευθεί κάπου 10.000 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον κοινοτήτων στο Ισραήλ.

«Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη – θα χτυπήσουμε βίαια κάθε απειλή κατά της επικράτειάς μας», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εξουδετέρωσε τον διοικητή του τάγματος Shati της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή από μαχητικό αεροσκάφος. Ο διοικητής ήταν υπεύθυνος για την πραγματοποίηση επιδρομών στο ισραηλινό έδαφος στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, είπε ο εκπρόσωπος του IDF.

Δημοφιλέστερα

To Top