Ελλάδα

To «Καλάθι των Χριστουγέννων»: Αυτά είναι τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει – Μελομακάρονα, Βασιλόπιτα και γαλοπούλα

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα είναι σε ισχύ το «Καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα περιλαμβάνει 8 διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τους εκπροσώπους των Σούπερ μάρκετ.

Ο Κώστας Σκρέκας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον Γενικό Γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον Γενικό Διευθυντή, Απόστολο Πεταλά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ήταν η δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί – όπως και πέρυσι – το «Καλάθι των Χριστουγέννων», από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι. Η βασική διαφορά με το περσινό αντίστοιχο «καλάθι» είναι πως περιλαμβάνονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες στη λίστα.

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

-Αρνί

-Κατσίκι
-Γαλοπούλα

-Μελομακάρονα

-Κουραμπιέδες
-Τσουρέκι

-Βασιλόπιτα

Δημοφιλέστερα

To Top