Διεθνή

Ισραήλ: Για μια εβδομάδα μιλούσε μόνο ψιθυριστά, λέει ο παππούς της 3χρονης Γιαχέλ η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Ο παππούς της 3χρονης Γιαχέλ Σοχάμ η οποία απελευθερώθηκε στις 25 Νοεμβρίου από τη Χαμάς, μίλησε για τις πρώτες ημέρες επιστροφής της εγγονής του κοντά του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η μικρή μιλούσε μόνο ψιθυριστά για μια εβδομάδα μετά την απελευθέρωσή της και δεν συζητά για όσα πέρασε.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε πει πριν μερικές ημέρες ο Τόμας Χαντ, για την 9χρονη κόρη του Έμιλι: «Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η 3χρονη Γιαχέλ, της οποίας ο πατέρας, εξακολουθεί να κρατείται όμηρος, απελευθερώθηκε μαζί με τη μητέρα της και τον 8χρονο αδελφό της, καθώς και τη γιαγιά της. Ο παππούς της από τη μητέρα της δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

«Μέχρι πριν από δύο ημέρες, ψιθύριζε μόνο. Δεν μιλούσε, ούτε δυνατά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκιλάντ Κορνγκόλντ στο ειδησεογραφικό κανάλι Channel 12 και υπογράμμισε ότι η 3χρονη: «Δεν ρωτάει για τον μπαμπά, δεν ρωτάει για τον παππού της».

Ο Γκιλάντ τόνισε ότι τα παιδιά κρατήθηκαν μαζί με τις γυναίκες συγγενείς τους, αλλά όχι με τον πατέρα τους, ο οποίος παραμένει αιχμάλωτος.

Δημοφιλέστερα

To Top