Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Περίπου 180 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας μπήκαν χθες στη Γάζα

Περίπου 180 φορτηγά διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στάλθηκαν στο πέρασμα της Ράφα για να πάνε στη Γάζα τη Δευτέρα, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Τα φορτηγά, που μετέφεραν τρόφιμα, νερό, ιατρικό εξοπλισμό και άλλες προμήθειες στάλθηκαν «κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής διοίκησης και σε συντονισμό με την Αίγυπτο», δήλωσε εκπρόσωπος του Συντονιστή Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων του Ισραήλ στα Εδάφη (COGAT).

«Όλος ο εξοπλισμός επιθεωρήθηκε στο πέρασμα της Νιτσάνα προτού εγκριθεί για είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η δήλωση για την τοποθεσία όπου το Ισραήλ επαληθεύει τα εμπορεύματα που μεταφέρονται προτού εισέλθουν στη Γάζα.

Ο όγκος της βοήθειας είναι παρόμοιος με τα ποσά που λάμβανε η Γάζα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας που είχε λήξει και διήρκεσε επτά ημέρες.

Η COGAT είπε επίσης ότι δύο δεξαμενόπλοια καυσίμων ντίζελ στάλθηκαν από την Αίγυπτο σε υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας που λειτουργούν στη Γάζα.

«Η εισαγωγή καυσίμων, τα οποία προορίζονται για τη λειτουργία ζωτικής σημασίας υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας, συντονίστηκε και εποπτεύτηκε από το Ισραήλ», ανέφερε.

Δημοφιλέστερα

To Top