Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο IDF «σφυροκοπά» τη νότια Γάζα – Για κάθε νεκρό μαχητή της Χαμάς σκοτώνονται και δύο άμαχοι

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περίπου 200 στόχους της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσαν οι IDF τη Δευτέρα, καθώς επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα του θύλακα – ένα μέρος όπου προηγουμένως το Ισραήλ καλούσε τους ανθρώπους να μετακινηθούν για να προστατευθούν.

Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώνονται στη Γάζα «αυξάνεται γρήγορα», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Για κάθε νεκρό μαχητή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας χάνουν τη ζωή τους δυο άμαχοι, είπαν χθες ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού του Ισραήλ, που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό το ότι έχουμε λόγο δύο προς ένα», δήλωσε αξιωματικός του Τσαχάλ σε δημοσιογράφους, επιμένοντας πως η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες και αυτή είναι «βασική στρατηγική της». Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το αρνείται.

«Ευελπιστούμε ότι ο λόγος αυτός θα είναι πολύ πιο χαμηλός στην επόμενη φάση του πολέμου», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 15.899 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 375 τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε τη Δευτέρα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς.

Δημοφιλέστερα

To Top