Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δυο νεκροί σε πλήγματα του IDF στον Λίβανο

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας, έκαναν γνωστό ο λιβανέζικος στρατός και το λιβανέζικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ανακοινωθέν του, ο λιβανέζικος στρατός, που είναι ανεπτυγμένος στην περιοχή των συνόρων, ανέφερε πως «ο ισραηλινός εχθρός βομβάρδισε» θέση του στην περιοχή Αανταϊσέ, «σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις».

Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, αναγνώρισε πως αυτός ευθυνόταν, τονίζοντας πως έβαλε στο στόχαστρο θέση του λιβανέζικου ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, προκειμένου να «εξαλείψει άμεση απειλή».

«Δεν ήταν ο στόχος του πλήγματος οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω X (του πρώην Twitter), εκφράζοντας τη «λύπη» του για το αιματηρό συμβάν.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιώτη του Λιβάνου που έχασε τη ζωή του από την έναρξη την 8η Οκτωβρίου των σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ.

Δημοφιλέστερα

To Top