Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα μπορεί να τελειώσει μέχρι τον Ιανουάριο, λένε οι ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι η τρέχουσα φάση της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα με στόχο το νότιο άκρο της λωρίδας θα διαρκέσει πιθανώς μέχρι τον Ιανουάριο, πριν το Ισραήλ μεταβεί σε μια χαμηλότερης έντασης στρατηγική που στοχεύει στενά συγκεκριμένους μαχητές και ηγέτες της Χαμάς.

Αλλά καθώς ο πόλεμος εισέρχεται σε αυτό το νέο έδαφος, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί βαθιά για το πώς θα εξελιχθούν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει σθεναρά το Ισραήλ ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν μπορούν να επαναλάβουν το είδος των καταστροφικών τακτικών που χρησιμοποίησαν στο βορρά και πρέπει να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν τις απώλειες αμάχων, καθώς ο χρόνος που έχει το Τελ Αβίβ για να συνεχίσει την επιχείρηση με τη σημερινή του μορφή και να εξακολουθεί να διατηρεί σημαντική διεθνή υποστήριξη μειώνεται γρήγορα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι μέρος του τελικού τους στόχου είναι να αποδυναμώσουν τη Χαμάς σε τέτοιο βαθμό που η ομάδα δεν μπορεί ποτέ να επαναλάβει την επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Αυτός ο στόχος, δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, είναι απίθανο να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους και το Ισραήλ αναμένεται να συνεχίσει να επιδιώκει αυτόν τον στόχο στην επόμενη φάση της σύγκρουσης που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ως «μακροπρόθεσμη εκστρατεία».

Ο στρατός θα πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο για τον αφοπλισμό της Γάζας μετά τον πόλεμο, λέει ο Νετανιάχου

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν την Τρίτη ότι τα στρατεύματά τους βρίσκονται «στην καρδιά του Χαν Γιουνίς» και ότι στρατεύματα περικυκλώνουν την πόλη που βρίσκεται στη νότια Γάζα.

Βίντεο και μαρτυρίες δείχνουν ότι υπήρξαν πολλαπλά χτυπήματα στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπαλάχ στο κέντρο της Γάζας και την Τρίτη, με πολλά θύματα να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ Άκσα.

Δημοφιλέστερα

To Top