Οικονομία

Δημήτρης Κοντομηνάς: Πώς τα μεγάλα «ασημικά» του κατέληξαν στο σφυρί (pics)

Κυριάρχησε στο επιχειρηματικό σκηνικό επί δεκαετίες, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «μάγου των deals».
Σαν έμπειρος μετρ της σκακιστικής τέχνης ολοκλήρωνε το ένα «ματ» μετά το άλλο, με κάθε του κίνηση να προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και τον εύλογο θαυμασμό φίλων και αντιπάλων.

Στην πραγματικότητα ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν σταμάτησε να σκέφτεται την «επόμενη κίνηση» στη σκακιέρα του επιχειρείν, παρά μόνο όταν οι προσωπικές του δυνάμεις τον εγκατέλειψαν και η πολύμηνη περιπέτεια της υγείας του έφερε το μοιραίο τέλος.

Στην πολύχρονη διαδρομή του, ωστόσο, κατάφερε να χτίσει μια επιχειρηματική «αυτοκρατορία» με παρουσία από τις ασφάλειες και την ψυχαγωγία μέχρι τις τράπεζες και τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, και από τις αερομεταφορές, μέχρι τα προϊόντα τεχνολογίας και τα media.

Και μαζί μια αμύθητη προσωπική περιουσία. Όλα αυτά όμως έδειξαν να καταρρέουν σαν «χάρτινος πύργος» όταν εκείνος είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο και ιδιαίτερα μετά τον θάνατό του, κάτω από το βάρος των χρεών που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν.

Η «εξαύλωση» του οικοδομήματος

Πέρα από τα πωλητήρια που πρόλαβε ο ίδιος να βάλει σε ορισμένα «ασημικά» της περιουσίας του, όπως η θρυλική θαλαμηγός του Quintessa που πωλήθηκε έναντι 7,5 εκατ. ευρώ ή το διαμέρισμα των 275 τ.μ. στη Ν. Υόρκη που άλλαξε χέρια με τίμημα 18,7 εκατ. ευρώ, ακόμη και οι επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον Όμιλο Βαρδινογιάννη, ήρθε αντιμέτωπος και με την άγαρμπη περιπέτεια των πλειστηριασμών. Αυτή ξεκίνησε από τα μέσα του 2019 και συνεχίζεται «απτόητη» μέχρι και σήμερα που ο ίδιος έχει φύγει από τη ζωή.

Η αρχή έγινε με δύο διαμερίσματα 80 τ.μ. και 55 τ.μ. επί της πολυκατοικίας που έχτισε το 1955 ο γνωστός αρχιτέκτονας Εμμανουήλ Βουρέκας στη διασταύρωση των οδών Ηρώδου Αττικού και Μουρούζη. Το πρώτο σφυρί, που στρεφόταν κατά της εταιρείας του Demco Επενδυτική με επισπεύδουσα την Generali Deutschland AG ήταν να χτυπήσει στις 17 Ιουλίου 2019, αλλά ανεστάλη.

Ακολούθησε όμως ο δεύτερος για τις 6 Νοεμβρίου 2019. Την ίδια χρονιά, λόγω δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναγκάστηκε να χορηγήσει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, προκειμένου να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top