Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί οδηγείται η ιστορική έδρα των εκδόσεων Λιβάνη

Η οικονομική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια ο εκδοτικός όμιλος της οικογένειας Λιβάνη κλιμακώνεται καθώς πλέον, πέραν άλλων περιουσιακών στοιχείων, απειλεί και την ιστορική έδρα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το εμβληματικό ακίνητο στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Σόλωνος που αποτελεί επί δεκαετίες όχι μόνο την έδρα της επιχείρησης, αλλά και έναν χώρο, ιδιαίτερα κατά το παρελθόν, πολιτικών διεργασιών και πνευματικών αναζητήσεων.

Το ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει μέσω 6 πλειστηριασμών, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, στις 11 Απριλίου 2024, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή τους, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 1.961.770 ευρώ. Οι πλειστηριασμοί στρέφονται κατά της εταιρείας «Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη-Νέα Σύνορα» και η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 600.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης.

Αυτοί αφορούν κατάστημα με υπόγειο και πατάρι συνολικής επιφάνειας 384,60 τ.μ., αποθήκη με πατάρι συνολικής επιφάνειας 78,50 τ.μ., αποθήκη ημιώροφου 23,10 τ.μ., γραφείο Α’ ορόφου με πατάρι συνολικής επιφάνειας 266,90 τ.μ., γραφείο Β ορόφου με πατάρι συνολικής επιφανείας 222,10 τ.μ., γραφείο συνολικής επιφανείας 154,60 τ.μ., τα οποία βρίσκονται στο κτίριο επί των οδών Σόλωνος 98 και Ιπποκράτους 29.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το εν λόγω κτίριο, είναι μια παλαιά κεραμοσκεπής οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, δύο επαλλήλους ορόφους και το δώμα, η οποία κτίσθηκε το έτος 1902 σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτάσεως κατά τους τίτλους κτήσεως 264,37 τετραγωνικών μέτρων περίπου και σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση (έτους 1990) 267,30 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δήμου Αθηναίων, εντός του οικοδομικού τετραγώνου, που περικλείεται από τις οδούς Σόλωνος- Ιπποκράτους – Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Ειδικότερα, το ακίνητο περιλαμβάνει:

-Το Κατάστημα το οποίο αποτελείται από α) χώρο υπογείου επιφάνειας 162,70 τ.μ. β) χώρο ισογείου 160,70 τ.μ. με εισόδους από την οδό Σόλωνος και την οδό Ιπποκράτους και προσόψεις προς την οδό Σόλωνος και Ιπποκράτους και από το πατάρι επιφάνειας 61,20 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 568.090 ευρώ.

-Την οριζόντια ιδιοκτησία (αποθήκη) του ισογείου επιφάνειας 78,5 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 45.120 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top