Ελλάδα

Καιρός – Κολυδάς: Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5°C και ενισχυμένοι βοριάδες τις επόμενες ημέρες

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι ενισχυμένοι βοριάδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον διεθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα social media, Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5°C περίπου, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ από την Παρασκευή. Παράλληλα, λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Λϊγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 και στη νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Δημοφιλέστερα

To Top