Ελλάδα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα πολιτισμού της ΔΥΠΑ – Για πρώτη φορά συμμετέχουν και κινηματογραφικές επιχειρήσεις

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη και ώρα 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων θεατρικών επιχειρήσεων και κινηματογράφων για το πρόγραμμα πολιτισμού και θεάματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την περίοδο 2023-2024.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, η τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η στήριξη των επιχειρήσεων.

Για πρώτη φορά εφέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινηματογραφικές επιχειρήσεις, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Συνολικά θα εκδοθούν έως 150.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ.

Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο:

– για τις κεντρικές θεατρικές σκηνές στα 15 ευρώ και στα 12 ευρώ για τις παιδικές θεατρικές σκηνές,

– για κινηματογραφικές προβολές στα 6 ευρώ για γενική είσοδο και στα 5 ευρώ για παιδικές ταινίες και

– για κινηματογραφικές προβολές 3D στα 10 ευρώ για γενική είσοδο και στα 9 ευρώ για παιδικές ταινίες.

Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση ή την ταινία της επιλογής τους από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται έως τις 10/12/2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ως εξής:

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 και 2 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 07 και 08/12/2023

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 1 και 0 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 09 και 10/12/2023

στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos.

Δημοφιλέστερα

To Top