Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τακτική από τη Ρωσία για να πάρει την Αβντιίβκα

Οι ρωσικές δυνάμεις βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε επιδρομές από αέρος χθες Πέμπτη στην αργόσυρτη επιχείρησή τους για να κυριεύσουν τομείς της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ χρησιμοποιούν νέα τακτική, την αποστολή ολιγομελών ομάδων, στην προσπάθεια να καταλάβουν τη σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη πόλη Αβντιίβκα, κατά ουκρανικές πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Αβντιίβκα, πύλη προς την περιφέρεια Ντανιέτσκ, που ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους Ρώσους, περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, χαρακτηρίζεται επίκεντρο των μαχών από τα μέσα Οκτωβρίου. Βομβαρδίζεται συνεχώς.

«Για δεύτερη μέρα στη σειρά, οι δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούν ενεργά drones-καμικάζι και την αεροπορία. Και ο αριθμός των μαχών αυξήθηκε πολύ», είπε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του στρατού Ολεξάντρ Στούπουν.

Ο ίδιος μίλησε για υψηλό αριθμό ρωσικών απωλειών, καθώς και καταστροφή μέσων, στο νότιο θέατρο επιχειρήσεων.

Σε χθεσινοβραδινό ενημερωτικό δελτίο του το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε πως δυνάμεις του απέκρουσαν 15 επιθέσεις στην Αβντιίβκα και κοντινά χωριά, που προστέθηκαν σε άλλες 34 για τις οποίες έκανε λόγο το πρωί.

Δημοφιλέστερα

To Top