Οικονομία

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Λιμενικό ο πρώην Λιμενάρχης Σύρου Γιάννης Βαμβακούσης

Για την πολυετή, πολυσχιδή και ανιδιοτελή προσφορά του στο Λιμενικό και την κοινωνία καθώς και για την συνδικαλιστική του προσφορά τιμήθηκε ο Γιάννης Βαμβακούσης Πλοίαρχος Λ.Σ (ε.α) τόσο κατά την υπηρεσιακή διαδρομή του στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος, όσο και για την συνδικαλιστική του δράση αφού ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων.

Το βραβείο παρέλαβε στη διάρκεια της 13η Τακτικής Γενική Συνέλευσης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος.

Ο Γιάννης Βαμβακούσης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εδώ στην ακριτική και ιστορική Θράκη , διακατέχομαι από έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Η αναφορά του Προέδρου ΕΠΛΣ Θράκης και αγαπητού φίλου ως και στενού συνεργάτη Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, προς το πρόσωπο μου, περιποίει ιδιαίτερη τιμή. Η σχέση μας σφυρηλατήθηκε υπό συνθήκες αντίξοες, όταν από κοινού αποφασίσαμε να αλλάξουμε την ρότα της ΕΠΛΣ Κυκλάδων, που την περίοδο εκείνη, το όχι τόσο μακρινό 2016, δεν εκπλήρωνε το σκοπό της ύπαρξης της, στο βαθμό που οι Λιμενικοί των Κυκλάδων προσδοκούσαν.

Το εγχείρημα δεν ήταν τόσο εύκολο. Εμείς, δηλαδή εγώ, ο Κων/νος Ιωαννίδης και αρκετοί ακόμα άξιοι συνάδελφοι που αποτελούσαν το ΔΣ της ΕΠΛΣ Κυκλάδων τα καταφέραμε.

Τα καταφέραμε, προτάσσοντας κυρίως τις αρχές και τις αξίες μας.

Με στοχοπροσήλωση, μεράκι, όραμα και εργατικότητα καταφέραμε να κάνουμε τη ζωή των Λιμενικών που υπηρετούσαν στις Κυκλάδες ευκολότερη. Τους δώσαμε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική.

Έαν δεν είχαμε κάνει πράξη την αρχή της συλλογικότητας, ανιδιοτέλειας και της άδολης συνύπαρξης, όλα θα φάνταζαν δυσκολότερα και η επίτευξη των στόχων».

Πηγή: newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top