Διεθνή

Qatargate – Politico: Προσκλήσεις στη Μέτσολα για να δει αγώνες του Μουντιάλ στο Κατάρ πρόσφερε η Καϊλή

Προσκλήσεις στην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, να βρεθεί στο Κατάρ, στα τέλη του 2022 για να παρακολουθήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με την οικογένειά της, έστελνε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Politico.

Σύμφωνα με το μέσο, «ήταν Νοέμβριος του 2022 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει. Το κράτος του Κόλπου αντιμετώπιζε έντονο έλεγχο από όλο τον κόσμο σχετικά με τους χειρισμούς του για τη διοργάνωση του τουρνουά, ιδίως υπό το πρίσμα της κριτικής για τις επιδόσεις του στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις Βρυξέλλες, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, προσπαθούσε σκληρά να βοηθήσει το Κατάρ να κερδίσει φίλους στη Δύση.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου, ήταν μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν και αργότερα της απαγγέλθηκαν προκαταρκτικές κατηγορίες σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Καϊλή αρνείται τους ισχυρισμούς ότι συμμετείχε σε μια συνωμοσία για να λάβει χρήματα και δώρα με αντάλλαγμα να ωφελήσει το Κατάρ και άλλες ξένες κυβερνήσεις και αγωνίζεται για να καθαρίσει το όνομά της».

Στη συνέχεια, το Politico αποκαλύπτει το μήνυμα που έστειλε η Εύα Καϊλή στη Ρομπέρτα Μέτσολα μέσω WhatsApp, προσκαλώντας εκείνη και την οικογένειά της να παρακολουθήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Έγγραφα που διέρρευσαν από τη λεγόμενη έρευνα Qatargate, ρίχνουν νέο φως στις δραστηριότητές της. (Η κ. Καϊλή) πρόσφερε προσκλήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

“Αγαπητή μου πρόεδρε! Ελπίζω να είστε καλά. Πρέπει να σας περάσω μια πρόσκληση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως ενδιαφέρεστε εσείς ή ο σύζυγός σας και τα αγόρια σας”, έγραψε η Καϊλή στις 12 Νοεμβρίου», σύμφωνα με τα μηνύματα WhatsApp που περιλαμβάνονται στα έγγραφα της αστυνομικής έρευνας που είδε το Politico.

Στο άρθρο διευκρινίζεται πως δεν είναι σαφές από πού προήλθε η πρόσκληση, ενώ επισημαίνεται πως η Καϊλή διέγραψε τα επόμενα 12 μηνύματά της προς την Μέτσολα, εκτός από ένα που ανέφερε: “Με τα υπόλοιπα διαφωνώ κι εγώ, αλλά πιστεύω ότι θα τα χωνέψουν αν πάρουμε τη βίζα”».

Δημοφιλέστερα

To Top