Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Κοινοί εγκληματίες οι χούλιγκαν που έριξαν τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό

Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από επίθεση χούλιγκαν που πέταξαν ναυτική φωτοβολίδα έξω από γήπεδο στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνοντας λόγο για «εγκληματική επίθεση».

«Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες» είπε ακόμα ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέ κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους» συνέχισε.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ λέγοντας ότι «πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας» στους προσαχθέντες. «Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες» συνέχισε.

«Ας σκεφτούν όσοι με εύκολο τρόπο στοχεύουν το σύνολο των ανδρών και των γυναικών της ΕΛΑΣ που υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του επειδή προσπάθησε να προστατεύσει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εκγληματίες» κατέληξε για το θέμα στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Παύλος Μαρινάκης.

Δημοφιλέστερα

To Top