Πολιτική

Η Τουρκία θέλει να εγκαταστήσει Παλαιστίνιους για εποικισμό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, γράφει τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Μπουγκιούν Κίπρις», δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η Τουρκία σχεδιάζει να εγκαταστήσει Παλαιστίνιους πρόσφυγες στις κουρδικές περιοχές της χώρας αλλά και στη κατεχόμενη Κύπρο. Το παράδοξο θα είναι, πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι Παλαιστίνιοι θα βρεθούν στη Κύπρο ως έποικοι, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη.

Το δημοσίευμα επικαλείται έκθεση του αμερικανικού GIS/Defence & Foreign Affairs (Ομάδα Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία συνδέεται με τη Διεθνή Ένωση Στρατηγικών Μελετών – ISSA), την οποία υπογράφει ο Gregory R. Copley.

Οργανώνει στρατηγική επανεγκατάσταση έως και 250.000 Παλαιστινίων

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με αυτή την έκθεση, η Τουρκία φέρεται να ενορχηστρώνει μια στρατηγική επανεγκατάσταση έως και 250.000 Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας σε περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, κυρίως στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Ο συντάκτης υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια που περιλαμβάνει Τουρκία, Κατάρ και Χαμάς, σε μια απροσδόκητη ευθυγράμμιση με το Ισραήλ, ενώ τον συντονισμό έχουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Στόχος να ασκήσει σιωπηρά πίεση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Αναφέρεται επίσης ότι αυτό το σχέδιο, όπως γράφει η έκθεση, εξυπηρετεί πολλαπλούς στρατηγικούς σκοπούς για την Τουρκία. Πρώτον, τοποθετεί την Τουρκία ως ευεργέτη στον ισλαμικό κόσμο, που υποστηρίζεται από ένα «Ειδικό Ταμείο» για τους Παλαιστίνιους.

Δεύτερον, η επανεγκατάσταση στην κατεχόμενη Κύπρο πιέζει σιωπηρά για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Συντονισμός γεωστρατηγικών κινήσεων» μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Επιπλέον, οι ενέργειες της Τουρκίας είναι συνυφασμένες με τις φιλοδοξίες για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, αναφέρεται, κι ευθυγραμμίζεται με τις προθέσεις του Ισραήλ να μετεγκαταστήσει Παλαιστίνιους από το έδαφός του, «υποδηλώνοντας έναν συντονισμό γεωστρατηγικών κινήσεων μεταξύ των δύο εθνών».

Ο συντάκτης αυτής της έκθεσης υποστηρίζει επίσης ότι το ευρύτερο σχέδιο της Τουρκίας περιλαμβάνει τη σύσταση ενός διεθνούς φορέα μέσω των Ηνωμένων Εθνών, με επικεφαλής την Τουρκία, για την επίβλεψη μιας πολυεπίπεδης ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι πέραν της «Μπουγκιούν Κίμπρις» η εν λόγω έκθεση δεν έχει μεταδοθεί ακόμη και από άλλες τουρκικές και τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες ενώ αναπαράγεται από χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δημοφιλέστερα

To Top