Πολιτική

Κικίλιας: Η Πολιτική Προστασία αναβαθμίζεται, το νομοσχέδιο εστιάζει στην πρόγνωση και την πρόληψη

Τους βασικούς άξονες που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας ανέλυσε στο βήμα της Βουλής ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κικίλιας, το νομοσχέδιο εστιάζει στην πρόβλεψη, την πρόληψη, τον στρατηγικό σχεδιασμό, την επιχειρησιακή δράση και την έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το σχέδιο αυτό επιστρατεύει τη γνώση, την εμπειρία αλλά και την επιστήμη για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανθεκτικότητα. «Όσο πιο πολύ επενδύουμε στην πρόγνωση και πρόληψη, μειώνουμε τα φαινόμενα και μπορούμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Είναι κομβικό να δούμε τι ψηφίζουμε και τι δεν ψηφίζουμε. Εντείνονται οι πλημμύρες οι μέγκα πυρκαγιές, δημιουργείται πρόβλημα…τι μπορούμε να κάνουμε; Να έρθουμε να επενδύσουμε στην πρόβλεψη και στην πρόγνωση», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι με αυτό τον νομοσχέδιο, αναβαθμίζεται το 112. Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και την κριτική που ασκεί σε αυτό το νομοσχέδιο, σημείωσε ότι είναι λάθος ότι δεν το ψηφίζουν.

Ο Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε και στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Όπως είπε, «γνωρίζω τις δυσκολίες των Ελλήνων αστυνομικών, επικοινώνησα με το γενικό νοσοκομείο Νίκαιας είναι σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του καθήκοντος» και πρόσθεσε λέγοντας «κουράγιο και στήριξη στην οικογένεια του, ελπίζω η περιπέτεια του να έχει αίσιο τέλος».

Δημοφιλέστερα

To Top