Αθλητισμός

Bundesliga: Η Άιντραχτ διέλυσε με 5-1 τη Μπάγερν – Δείτε τα γκολ

Λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ που την άφησε δεύτερη στον όμιλο του Europa League, αλλά και μετά τον αποκλεισμό της στη φάση των 16 του Κυπέλλου Γερμανίας από την Σααρμπρίκεν, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έβγαλε αντίδραση και ξέσπασε στη μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου την οποία διέλυσε με το εκκωφαντικό 5-1 και έβαλε φωτιά στη Bundesliga!


Historic Defeat For FC Bayern! | Frankfurt - FC Bayern 5-1 | Highlights | MD 14 – Bundesliga 23/24

Η καλή μέρα μάλιστα φάνηκε από το… πρωί για την Άιντραχτ, αφού μόλις στο πρώτο 35λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν εκτοξεύσει τη διαφορά στο 3-0. Αρχικά στο 12΄ο Μαρμούς άνοιξε το σκορ, στο 31΄ο Εντιμπέ έκανε το 2-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λάρσον να βρει δίχτυα για την ομάδα του.

Το όμορφο γκολ του Κίμιχ στο 44΄με μακρινή προσπάθεια έδινε την εντύπωση πως η Μπάγερν θα μπορούσε να αντιδράσει στο β΄ μέρος, αλλά η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τη φαντασία. Στο 50΄ο Εντιμπέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην Άιντραχτ για το 4-1, προτού ο Κνάουφ δέκα λεπτά αργότερα προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα.

Όσο κι αν προσπάθησε η Μπάγερν δεν κατάφερε να μειώσει την έκταση της καταστροφής και απέτυχε να πιάσει τη Λεβερκούζεν στην πρώτη θέση, σε ένα ισχυρό πλήγμα για την ψυχολογία της ομάδας.

Πρώτη νίκη για την Ουνιόν μετά από 3.5 μήνες

Η Ουνιόν Βερολίνου ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της Bundesliga. Οι Iron Ones έπειτα από 3,5 μήνες με 13 ήττες και τρεις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις επέστρεψαν στα τρίποντα, καθώς επικράτησαν της Γκλάντμπαχ με 3-1 και ανέβηκαν στη 15η θέση με 10 βαθμούς. Τελευταία τους νίκη το 4-1 στην έδρα της Ντάρμσταντ στις 26 Αυγούστου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φόλαντ. Στο 50′ ο Χόλερμπαχ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του και στο 75′ ο Κάουφμαν «τελείωσε» το ματς. Στο 77′ ο Πλεά μείωσε σε 3-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πήρε τη ματσάρα η Χαϊντενχάιμ

Η Χαϊντενχάιμ επικράτησε εντός έδρας με 3-2 της Ντάρμσταντ και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 42’ ο Γιάν Σίπνερ. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και ισοφάρισαν με τον Τιμ Σκάρκε στο 52’. Οκτώ λεπτά αργότερα έκαναν την ανατροπή, με το αυτογκόλ του Μαλόνεϊ. Η Χαϊντενχάιμ ωστόσο αντέδρασε και έκανε την ανατροπή με τα δυο γκολ του Μάινκα στο 69’ και το 71ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή η Χαϊντενχάιμ βρίσκεται στη 13η θέση με 14 βαθμούς και η Ντάρμσταντ στη 17η με εννέα πόντους.

Επέστρεψε στις νίκες η Βέρντερ

Δημοφιλέστερα

To Top