Ελλάδα

Politico: Πώς η Εύα γνώρισε τον Φραντσέσκο; – Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου που κλόνισε τις Βρυξέλλες

«Πώς η Εύα γνώρισε τον Φραντσέσκο;». Το Politico επιλέγει να κάνει μία ενδοσκόπηση σε ένα ειδύλλιο που έμελλε να απαχολήσει όλο τον κόσμο καθώς «κόστισε» εκατομμύρια. Κάνει παράλληλα μία αναδρομή στο περιβόητο Κατάρ-gate που προκάλεσε τριγμούς στις Βρυξέλλες αναδύοντας σκοτεινές πτυχές του μέχρι πρότινος αδιάφθορου ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου. 

«Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του ευρωπαϊκού σκανδάλου Qatargate» γράφει από τις πρώτες γραμμές του δημοσιεύματός της η συνατική ομάδα του αμερικανικού δικτύου. 

Κάνει δε λόγο για μια «ιστορία αγάπης πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έπληξε ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Παρόλο που – όπως επισημαίνεται – η υπόθεση Qatargate δεν έχει ακόμη φτάσει στα δικαστήρια και αρκετοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Καϊλή, επιμένουν ότι είναι αθώοι, το σκάνδαλο έχει ήδη οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισήγαγε αλλαγές που ενισχύουν τη διαφάνεια, και τη δημιουργία ενός φορέα δεοντολογίας.

Ξεκινώντας από την Καϊλή το Politico γράφει τα εξής: Μια πολιτική διασημότητα στην πατρίδα της, όπου είχε αποκτήσει φήμη αρχικά ως τηλεπαρουσιάστρια, όμως κατά τη στιγμή της σύλληψής της ήταν μια από τις πιο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες των Βρυξελλών. Πρόσφατα είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί με τον Τζιόρτζι, έναν φιλόδοξο εργαζόμενο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εννέα χρόνια νεότερό της, του οποίου τα κυματιστά ξανθά μαλλιά και το χαμόγελο ήταν γνωστά.

Μαζί, αποτελούσαν ένα τρομερό ζευγάρι εξουσίας καθώς και ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι που κατάγονται από τις μεσογειακές χώρες.

Και όμως, σε μια στιγμή, όλα τελείωσαν. Και οι δύο ήταν στη φυλακή, η φήμη τους διαλυμένη, το βρέφος τους έξω και υπό τη φροντίδα μελών της οικογένειας. Μέσα σε ένα πρωινό, το χρυσό ζευγάρι της πρωτεύουσας της ΕΕ είχε γίνει το πιο διαβόητο δίδυμο.

Για τον Τζιόρτζι, ειδικότερα, το Politico γράφει ότι πληρωνόταν αδρά και είχε εξέχουσα θέση στις δραστηριότητες του αφεντικού του, Αντόνιο Παντζέρι, οι οποίες περιλάμβαναν ταξίδια σε μέρη όπως το Ραμπάτ του Μαρόκου και η Ντόχα του Κατάρ.

Όλα ξεκίνησαν μία Δευτέρα

Πότε ξεκίνησε η ιστορία της Καϊλή με του Τζιόρτζι; Σε αυτήν την ερώτηση απαντά το Politico ως εξής: Παρόλο που είχαν δει ο ένας τον άλλον στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την εκλογή της Καϊλή, το 2014, εκείνη η συνάντηση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, στις αρχές του 2017, θα ξεχώριζε γι’ αυτούς. Τότε ο Τζιόρτζι εργαζόταν ως διερμηνέας για τον προϊστάμενό του Αντόνιο Παντζέρι.

Δημοφιλέστερα

To Top