Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πέντε νεκροί στρατιώτες στη Γάζα – Ανάμεσά τους και ο ανιψιός υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου

Την απώλεια πέντε Ισραηλινών στρατιωτών ανακοίνωσαν νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου οι IDF. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο ανιψιός του υπουργού Άισενκοτ ο οποίος έχασε σε μάχη στη Γάζα και τον γιο του.

Πρόκειται για τους:

Αρχιλοχίας (ε.α.) Liav Atiya, 25 ετών, του 6623ου τάγματος της 55ης ταξιαρχίας, από τη Μπερσέβα.

Αρχιλοχίας Omri Ben Shachar, 25 ετών, του 6623ου Τάγματος της 55ης Ταξιαρχίας, από το Γκιβαταγίμ

Επιλοχίας Jonathan Dean Jr Haim, 25 ετών, του 603ου Τάγματος Μηχανικού Μάχης του Σώματος Μηχανικού, από το Ραμάτ Γκαν

Λοχίας Maor Cohen Eisenkot, 19 ετών, του 12ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Golani, από το Εϊλάτ.

Λοχίας Haim Meir Edan, 20 ετών, του 12ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Golani, από το Ρεχοβότ. Ο Edan τραυματίστηκε στις 7 Οκτωβρίου και υπέκυψε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ισραηλινός στρατός δεν παρείχε ακριβείς λεπτομέρειες για τον θάνατο του 25χρονου Γκαλ Μέιρ Άιζενκοτ, αναφέροντας μονάχα ότι σκοτώθηκε σε μάχες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Μαζί με όλο το Ισραήλ στέλνω τη στήριξή μου στον Γκάντι και σε ολόκληρη την οικογένειά του και μια μεγάλη αγκαλιά. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον ιερό σκοπό για τον οποίο πέθανε ο Γκαλ», τόνισε ο Μπένι Γκαντς σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος από τον θάνατο του γιου του Ισραηλινού υπουργού.

Σημειώνεται ότι οι IDF αναφέρουν ότι τόσο χθες όσο και σήμερα τραυματίστηκαν 12 στρατιώτες. Σημειώνεται ότι ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών στρατιωτών στο πεδίο της μάχης ανέρχεται σε 97.

Βελτιώνεται η κατάσταση δύο στρατιωτών που τραυματίστηκαν σε ανεπιτυχή επιχείρηση διάσωσης ομήρων

Εντωμεταξύ το νοσοκομείο Soroka της Μπερσεβά αναφέρει ότι η κατάσταση των δύο στρατιωτών που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την προσπάθεια διάσωσης ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Πέμπτης έχει βελτιωθεί, και πλέον η κατάστασή τους είναι σοβαρή.

Οι IDF είχαν δηλώσει ότι η επιχείρηση ήταν ανεπιτυχής, καθώς δεν διασώθηκαν όμηροι, αλλά υποστήριξαν ότι στρατεύματα του Ισραήλ κατάφεραν να σκοτώσουν αρκετά μέλη της Χαμάς.

Δημοφιλέστερα

To Top