Διεθνή

Πυραμίδα της Γκίζας: Προ των πυλών τα αποκαλυπτήρια για 3 μυστηριώδεις κρυμμένες πόρτες

Θέμα χρόνου είναι να αποκαλυφθούν τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τρεις μυστηριώδεις πόρτες μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Ο Ζάχι Χαουάς, πρώην υπουργός Επικρατείας για θέματα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, είπε στην US Sun για την επικείμενη αποστολή του να ανακαλύψει πού οδηγούν οι πόρτες.

Ο διάσημος αρχαιολόγος τόνισε ότι ηγείται ομάδας αρχαιολόγων για να ξεκλειδώσει το μυστήριο.

Αναφέρθηκε στις πέτρινες πόρτες ως την κύρια ανακάλυψη που του άφησε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.


Robot Inside The Great Pyramid: Reveals a Secret Door in a Shaft

«Νομίζω ότι, μέχρι τώρα, οι μυστικές πόρτες που βρήκα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα είναι πραγματικά μια ανακάλυψη που χρειάζεται να γίνουν πολλές ερωτήσεις και πολλές απαντήσεις. Μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα, βρήκα τις λεγόμενες τρεις πόρτες. Τη μία στη νότια είσοδο του δεύτερου θαλάμου που έχει δύο χάλκινες λαβές. Είκοσι ένα εκατοστά πίσω από αυτή βρήκαμε μια δεύτερη και στο βόρειο τούνελ βρήκαμε την τρίτη πόρτα με δύο χάλκινα χερούλια», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μερικές έρευνες γύρω από τις πόρτες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά δεν έχει βγει ποτέ συμπέρασμα ως προς τον σκοπό τους ή τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτές. Μια έρευνα περιλάμβανε τη δημιουργία μιας μικρής τρύπας στην πρώτη νότια πόρτα και την αποστολή μιας κάμερας συνδεδεμένης σε ένα εργαλείο μέσω αυτής.

Έτσι ανακαλύφθηκε μια δεύτερη πόρτα πίσω της. Πιστεύεται ότι θα μπορούσε να κρύβεται ακόμη και μια τέταρτη πόρτα πίσω από τη βόρεια πόρτα, η οποία θα έκανε το σχέδιο συμμετρικό.

Ο Χαουάς υπογράμμισε ότι ελπίζει να «αποκαλύψει το μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας για πρώτη φορά».

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Khufu και χτίστηκε γύρω στο 2570 π.Χ. ως τελευταίος τόπος ανάπαυσης του φαραώ Χέοπα. Είναι γνωστό ότι περιέχει τρεις θαλάμους, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου θαλάμου της βασίλισσας, όπου οι τρεις μυστηριώδεις πόρτες βρίσκονται σε δύο φρεάτια που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο.

Ο Χαουάς είχε γράψει στο παρελθόν για τις μυστικές πόρτες σε ένα άρθρο του στον Guardian. «Σχεδιάζουμε να καθαρίσουμε το νότιο φρεάτιο από έξω για να μάθουμε αν ανοίγει προς τα έξω. Αν ναι, τότε είναι πιθανό να ήταν μια συμβολική πόρτα για να χρησιμοποιήσει ο βασιλιάς για να περάσει στον Κάτω Κόσμο».

Δημοφιλέστερα

To Top