Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Κάθε μέρα ήταν σαν κόλαση, ασυνήθιστος φόβος, μηδενικός ύπνος…» λένε δύο αδέρφια που ήταν όμηροι της Χαμάς

«Κάθε μέρα ήταν σαν κόλαση, ασυνήθιστος φόβος, μηδενικός ύπνος, το να μην ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί είναι απλά τρομακτικό», τόνισαν στις πρώτες τους δηλώσεις η 21χρονη Maya και ο 18χρονος αδελφός της Itay Regev αφότου απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς ύστερα από 54 ολόκληρες ημέρες.

«Οι μέρες εκεί περνούν σαν μια αιωνιότητα, απίστευτα δύσκολες», πρόσθεσαν τα δύο αδέλφια που το μόνο που ήθελαν ήταν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν να είναι αιχμάλωτοι της Χαμάς.

«Έχουμε έναν φίλο που λέγεται Ομέρ και μου λείπει πολύ, ευλογησέ τον. Ο Ομέρ είναι ακόμα εκεί και ξέρω τι περνάει εκεί, ξέρω τι φόβος υπάρχει. Ο Ομέρ και όλοι οι όμηροι πρέπει να επιστραφούν τώρα! Οσο το δυνατόν συντομότερα», συμπλήρωσαν ακόμη τα δύο αδέλφια.

Το ιατρικό κέντρο Σορόκα που βρίσκεται στην Μπερσεβά έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται η συναισθηματική επανένωση των δύο αδελφών που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από το φεστιβάλ Nova. Πρώτα απελευθερώθηκε η Maya και στη συνέχεια ο Itay. Μάλιστα η 21χρονη χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο πόδι καθώς είχε τραυματιστεί. 

Ο πατέρας των δύο παιδιών, Ilan Regev μίλησε για τις οδυνηρές στιγμές που έζησαν τα αδέρφια ενώ θυμήθηκε μία ηχογράφηση της κόρης του που φώναζε ότι την πυροβόλησαν. Ο Ilan Regev προσπάθησε να ηρεμήσει την κόρη του ζητώντας της να του πει που βρίσκεται προκειμένου να τους βοηθήσει. «Με σκοτώνει, με σκοτώνει, μας σκοτώνει! Itay, πήγαινε πίσω από το τιμόνι» φώναζε η Maya.

Τα δύο αδέρφια έφτασαν στο Ισραήλ στις 6 Οκτωβρίου προκειμένου να βρεθούν στο μουσικό φεστιβάλ Re’im. Ο πατέρας τους προσπάθησε να τα εντοπίσει και να τα καθοδηγήσει εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, αλλά δεν μπόρεσε να τα βρει εγκαίρως.

Δημοφιλέστερα

To Top