Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που δρούσαν στην Αργολίδα

Η αξιοποίηση των ευρημάτων και του οπτικού υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων διαρρήξεων που είχαν γίνει από τις 21 Νοεμβρίου ως και την περασμένη Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα και στην ταυτοποίηση δυο εκ των τριών δραστών.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ερμιονίδας, προέκυψε ότι δυο Έλληνες ηλικίας 31 και 47 χρόνων μαζί με έναν άγνωστο ακόμη συνεργό τους διέπραξαν δυο διαρρήξεις και μια απόπειρα σε σπίτια και άλλη μια διάρρηξη σε ένα όχημα, από τα οποία είχαν αρπάξει χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 13.000 ευρώ.

Για να συλληφθούν οι δυο δράστες χρειάστηκε να οργανωθεί συντονισμένη επιχείρηση, που εκτελέστηκε το πρωί της Παρασκευής σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους– Μυκηνών και του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του τμήματος Ερμιονίδας, της Ασφάλειας Άργους– Μυκηνών και Τρίπολης, της Ο.Π.Κ.Ε. Αργολίδας και της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Αρκαδίας. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν όταν έκαναν τις διαρρήξεις, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και τους ασκήθηκε δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και τον άγνωστο συνεργό τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του τρίτου μέλους της σπείρας και την εξιχνίαση τυχόν άλλων διαρρήξεων.

Δημοφιλέστερα

To Top