Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τρελοί» άνθρωποι υπό την καθοδήγηση του Σινουάρ καταστρέφουν τη Γάζα, λέει πρώην υπουργός της Χαμάς

Η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την ανάκριση του πρώην υπουργού επικοινωνιών της Χαμάς, Γιουσέφ Αλ-Μανσί, ο οποίος φαίνεται να ασκεί έντονη κριτική στην οργάνωση.

«Πρόκειται για μια ομάδα τρελών ανθρώπων της οποίας ηγείται ο [Γιαχία] Σινουάρ. Κατέστρεψαν τη Λωρίδα της Γάζας. Την γύρισαν 200 χρόνια πίσω«, λέει ο Αλ – Μανσί σε μεταφρασμένα αποσπάσματα που παρέχονται από την Shin Bet.

Στο 14λεπτο βίντεο που δημοσίευσε η υπηρεσία, ο al-Mansi λέει: «Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας λένε ότι ο Sinwar και η ομάδα του μας κατέστρεψαν. Πρέπει να τους ξεφορτωθούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω δει κανέναν στη Λωρίδα της Γάζας που να υποστηρίζει τον Σινουάρ, κανείς δεν τον συμπαθεί. Υπάρχουν άνθρωποι που μέρα και νύχτα, προσεύχονται να μας απαλλάξει ο Θεός από αυτόν», λέει.

Ο Αλ-Μανσί λέει ότι ο Σινουάρ έχει «αυταπάτες μεγαλείου» και πως «αισθάνεται ότι είναι πάνω από όλους τους άλλους. Ενεργεί μόνο όπως σκέφτεται. Παίρνει αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται κανέναν». Παράλληλα δηλώνε ότι οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ είναι «το αντίθετο του Ισλάμ».

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της Shin Bet ο Αλ-Μανσί υποστηρίζει ότι «αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο σύμφωνα με τη λογική και τη θρησκεία. Αυτοί που ευθύνονται είναι ο Σινουάρ και η ομάδα του». Σημειώνεται ότι η Shin Bet δεν έχει αποκαλύψει το πότε συνελήφθη ο Αλ-Μανσί.

Δημοφιλέστερα

To Top