Διεθνή

Με πύραυλο της SpaceX θα εκτοξευτεί το μυστηριώδες μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο X-37B

Ο πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX θα εκτοξευθεί το βράδυ της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ, ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα), μεταφέροντας σε τροχιά το αμερικανικό ρομποτικό διαστημόπλοιο X-37B, οι αποστολές του οποίου καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Η εκτόξευση θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Είναι η πρώτη φορά που η εκτόξευση θα γίνει με πύραυλο της SpaceX.

Το X-37B, που μοιάζει με μικρογραφία διαστημικού λεωφορείου χωρίς παράθυρα, πρόκειται να ξεκινήσει την έβδομη πειραματική του αποστολή, όπως πάντα χωρίς πλήρωμα.

Αν και πολλές από τις εργασίες του X-37B στο Διάστημα είναι απόρρητες, η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ έδωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους αυτής της αποστολής χωρίς πλήρωμα.

Στο X-37B θα γίνουν πειράματα καλλιέργειας τροφίμων στο Διάστημα για την υποστήριξη αστροναυτών σε αποστολές μεγάλης διάρκειας. Ακόμη θα δοκιμαστούν «νέα τροχιακά επίπεδα», κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι το διαστημόπλοιο θα μπορεί να ταξιδεύει πιο μακριά από τη Γη και πιθανόν ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη.

Δεν είναι γνωστό, όπως αναφέρει το CNN, πόσο θα διαρκέσει η νέα αποστολή του X-37B, αλλά κάθε μία είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

Από την τελευταία αποστολή επέστρεψε στη Γη τον Νοέμβριο του 2022 έπειτα από 909 ημέρες, σχεδόν 2,5 χρόνια. Οι αποστολές του διαστημοπλοίου συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 3.700  ημέρες ή πάνω από 10 χρόνια.

Δημοφιλέστερα

To Top